Change Lab

Startpunkten för dig som vill skapa, transformera och göra skillnad

Utforska framtiden med Atom Change Lab

Förändring betyder utveckling

För att överleva och växa behöver företag, organisationer och människor anpassa sig och förändras i samma hastighet. Först då kan vi fortsätta att vara relevanta, framgångsrika och anställningsbara i framtiden. Lägg inte tid på att gissa eller stressa fram lösningar. Våra konsulter samarbetar med företag, forskare och intressenter som redan sitter på värdefulla insikter och grundad kunskap.

Ett utrymme för utforskande

Change Lab är ett utrymme där vi genom dialog med våra kunder, samarbetspartners, forskare och andra intressenter tar fram projekt, initiativ och utveckling av innovativa lösningar och produkter. Syftet är att skapa nytta för människor, organisationer och samhället i stort. Change Lab är startpunkten för dig som vill skapa, förändra och göra verklig skillnad. Här ger vi dig en arena för samarbeten och dialog där du kan vara med och forma morgondagen tillsammans med oss. Tanken är att vi genom samverkan med olika aktörer och företag tar vidare en del insikter till faktiska projekt.

Pågående Projekt i Change Lab

Kompetens och färdighet är vår tids nya valuta. Vi utforskar olika sätt att bygga framtidens skills för professionell utveckling. I serien ”Snacka om Skills” har vi startat en dialog tillsammans med olika professionella inom lärande och utveckling för att kunna hjälpa varandra på resan. Vi diskuterar bland annat vikten av organisationers lärandekultur, power skills och ledarskapsförmåga.

Skills Lab

Dialog och delande av insikter där 12 seniora ledare inom lärande och utveckling träffas under fyra tillfällen. Fokus är på hur omvärldens snabba förändringar påverkar utveckling av ledare och medarbetare. Under sessionerna fördjupar vi oss och diskuterar vad som krävs för att kunna möta framtidens utveckling och utmaningar. Med fokus på skills, lärande och utveckling och strategisk kompetensförsörjning bjuder vi in gäster och forskare som delar sin kunskap i aktuella ämnen.

Power Skills

Tillsammans med forskaren Maria Sundström (Karolinska institutet) och produktionsbolaget Local Glimpse, driver vi projektet Power Skills. Vi strävar efter att stärka samhällets, näringslivets och individers förmåga att växa professionellt genom att utveckla högt efterfrågade Power Skills. Vill du stärka framtida förmågor hos dina ledare och medarbetare? – Kontakta oss

Pågående projekt i samhället

Mind - För psykisk hälsa

Varje år tar omkring 1 500 personer sina liv i Sverige. 100 000 personer genomför självmordsförsök. 500 000 personer har självmordstankar. Det vill både Mind och vi på Atom Collab ändra på. Men vi kan inte göra det själva. Vi behöver dig och ditt stöd.

Läs mer om Minds insats i samhället och skänk en gåva HÄR

Månadens kompetensfråga

Avsnitt 1: Hur skapar man effektiva och motiverade team

Podcast avsnitt

I vårt första avsnitt diskuterar Louise Papuciu och Andreas Lundberg (expert inom teamutveckling)  hur ledare och individer kontinuerligt behöver anpassasig, förbättra sig, lära sig och utvecklas för att hänga med dagens snabbt föränderliga värld och hur man med hjälp av metoden AAR kan öka den interna kunskapsdelningen med 75% 

Lyssna på avsnittet HÄR

AI verktyg för lärande och utveckling.

Artikel1

Här kan du klicka dig in på vår spännande AI-hub för alla intresserade av artificiell intelligens. Sidan är fylld med resurser som artiklar, kurser, och en inspirerande podcast för att utforska AI:s potential. De täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive teknikinnovationer, hållbar utveckling, personlig utveckling, och ledarskap. Dessutom erbjuder de praktiska kurser för att effektivisera arbete med AI, tillgängliga både i Rise och på webben.

Kolla in den HÄR.

 

Starta ett samarbete med oss i Change Lab

Change Lab är ett kreativt nätverk där visioner kan bli till verkliga
samarbeten och framgångsrika projekt. Har du en idé om framtidens
lärande och utveckling, kontakta oss så pratar vi om det kan vara av
intresse att inleda ett samarbete.

Handla produkter

Utforska våra produkter för att optimera ditt lärande

Med våra resurser kan du snabbt accelerera lärandet och bli ännu effektivare i ditt arbete. Upptäck alla produkter.