PARKS & RESORTS – en förändringsresa till en digitaliserad introduktion för säsongsmedarbetare

”Att jobba med Atom har varit otroligt roligt, inspirerande och lärorikt. De är en proffsig och kompetent partner som är lyhörda men också vågar utmana där det behövs. Om du står inför en utbildningsutmaning eller vill ta dig vidare till nästa nivå kan jag varmt rekommendera att samarbeta med Atom.”

Anja Ringdahl, Utbildningsansvarig, Parks & Resorts (Attraktionsparkerna Gröna Lund, Kolmården, Sommarland och Furuvik)

Kunden ville skapa en helhetsupplevelse för introduktion av anställda som skulle kännas på samma sätt som varumärket och parkupplevelserna. Kunden ville få anställda att känna varumärket innan första arbetsdagen börjar och att introduktionen skulle upplevas kul, enkel och värdefull. Genom att implementera ett nytt digitalt verktyg och skapa varierade rollspecifika medarbetarresor gjorde vi en modern och effektiv upplevelse.

Utmaning

Gå från administrativ, e-learning och klassrumsbaserad introduktion till en modern upplevelse.

Lösning

En digital paketerad medarbetarupplevelse i en samlad preboarding till onboarding landade i "Scenskolan" som är en lärande resa som mixar digitalt och fysiskt lärande. Utveckling av internt team och produktion av mallar så kunden självständigt kunde producera innehåll långsiktigt på egen hand.

Resultat

Implementering av ett nytt digitalt system med en integration av en Chatbot. Medarbetarnöjdheten ökade med 8 %, och tidsbesparing för administration och handpåläggning av introduktion av nya medarbetare. Minskad resurstid för ledare tack vare möjlighet att ställa enklare frågor till Chatbot.